Bli kjent med Give me 5

Det er så gøy å få krysset av sitt navn i gangen og å få på seg navnelappen på brystet, for da kan alle sammen se hva hvert enkelt barn heter! Det er nemlig registrering for alle barna som skal på søndagsskolen.

– Hva skjer i dag, mon tro? Og når kommer Elly, sier en liten jente mens hun holder godt tak i mammas hånd.

Elefanten Elly
Ja, nå kan du lure… Hvem er denne Elly? Det er mye spenning i lufta en tidlig søndags morgen. Barna vet veldig godt at dette er dagen for søndagsskole og der skjer det  mye spennende. Det jobber nemlig en elefant i Salem. En ekte elefant med snabel.

ellyElefanten Elly har som jobb å hente alle barna opp på senen hvor det synges «Super Duper Happy-sangen» Det er barnas egen søndagsskolesang og elefanten Elly  hopper og danser med. Så følger Elly alle barna ned til de ulike gruppene og barnas egen gudstjeneste, mens de voksne sitter oppe i salen.

Fra kjelleren kan man nesten høre sang gjennom gulvet. På søndagsskolen lærer barna å bli bedre kjent med Jesus og hverandre. Bibelen er en bok som forteller om Jesus og alle vennene hans.

– Det er visst lurt å lære om Jesus, for da vet jeg hva som er rett og galt å gjøre mot vennene mine, sier Ingrid på fire år.

Flanellografen fortsatt populær
– Lederene på søndagsskolen underviser barna på ulike kreative måter, forklarer barne- og familiepastor Lisa Elisabeth Hepsøe. Noen ganger er det dukkespill, drama, hobbyaktiviteter, video og den gode tradisjonelle flanellografen… som faktisk er en innertier for de aller minste. Gjennom ulike formidlingsmetoder og hjelpemidler får barna evangeliet og det som bibelen forteller om, presentert på en forståelig måte tilpasset sin alder. Gjennom lek og morro blir barna bedre kjent med hverandre og vi ser stadig at nye relasjoner dannes.

Barnearbeidets visjon er: Gjøre verdifulle barn til bevisste etterfølgere av Jesus Kristus!

Trygghet og å bli kjent
Vi ønsker at Salem skal være en plass hvor barna kan føle det trygt å være og ha det bra, bli bedre kjent med Jesus og hverandre. Trygghet er grunnlaget for at det kan dannes relasjoner og åpner opp for at barna kan få en tilhørighet til Salem og fellesskap med andre barn som kan bli viktig for den enkelte senere i livet.

Vi ønsker å formidle tro til barna, som kan få en evighetsbetydning for hvert enkelt barn. Vi ser det som en inspirasjon og støtte for troslivet å ha et menighetsfellesskap.

 

[seperator title=»Bli med som leder» size=»h5″]Kan du tenke deg å være med som leder på søndagsskolen?
Les mer her og ta kontakt