– Vi tilber den samme Gud

– En situasjon som har gjort spesielt inntrykk på meg er følelsen av å gå inn i et menighetshus og bli møtt av kjente lovsangsmelodier midt i tjukkeste Kambodsja, sier Leif Peder Oma.

Leif er 18 år gammel og går til vanlig andre året på KVT. I Salem er han ungdomsleder i Solid, og ofte å se på lørdagsmøtene. I vinter var han blant de 9 fra Salem som dro til Kambodsja på misjonstur.

Kultursjokk
– Klimaet er tropisk og det er mye fattigdom. For meg som aldri har vært utenfor Europa tidligere var det mange nye inntrykk og kultursjokk på de to ukene, sier han.

Da Barbro Dragsjø talte om «Grenseløs Misjon» i fjor høst, og presenterte hvordan Salem er blitt invitert med av IMI Kirken i Stavanger til å delta på Normisjon sitt Kambodsja-prosjekt kjente Leif Peder med en gang at dette var noe han hadde lyst til.

– Jeg måtte bare bli med! Jeg dro på infomøte sammen med faren min, og etter det fikk jeg klarsignal, sier Leif.

Leif Peder brenner for misjon, og har ikke angret et sekund på at han valgte å dra da muligheten åpnet seg.

– At mennesker i en helt annen del av verden ærer den samme Gud som vi gjør, og tar imot oss som om vi skulle vært deres nærmeste venner var helt fantastisk å oppleve. Guds storhet ble gjort enda tydeligere for meg i møte med menigheten i Kambodsja, sier han.

Et herjet land
Det er veldig få kristne i Kambodsja. Landet har godt over 15 millioner innbyggere, men antallet kristne er begrenset til noen få tusen.

– Kambodsja er et land preget av sterk historie, og volden som herjet på 1980-tallet preger folket fremdeles. De fleste er buddhister med en veldig sterk åndetro. Folk har fokus på å tilbe ånder og beskytte seg mot onde ånder, forklarer han.

Se flere bilder fra turen

Bli med på ny tur til Kambodsja i februar 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.