Godt i gang med ny gudstjeneste

Solveig Tokheim er lovsangslederen og lærerstudenten som ville bidra til en ny gudstjeneste i Salem. Annenhver søndag kveld er hun med på å invitere til G19 – det hun gjerne kaller et «pusterom før uka tar til».

– Slik utvider vi huset. På kveldsgudstjenestene søndag tar vi oss god tid til lovsang. Dessuten er det et tilbud til dem som vil ha en søndagsgudstjeneste til et annet tidspunkt enn på formiddagen. Eller kanskje har du vært borte hele helga, da kan avslutte søndagen med G19 i Salem, sier 25-åringen fra Jæren.

Det er ikke tilfeldig at hun har ønsket mer tid til lovsang på G19. Solveig har et sterkt engasjement for tilbedelsen, og har ledet lovsang siden hun var 14 år hjemme i Frøyland og Orstad menighet. Hun var elev ved lovsangsskolen til IMI-kirken i Stavanger, og er nå en av vokalistene i IMPULS-bandet i Trondheim

– Jeg bruker mye tid på å forberede meg til å lede lovsang, og plukker musikk med omhu. For meg er det viktig å finne en balanse i tilbedelsen. At vi kan lovprise Gud – og samtidig fokusere på budskapet om nåden, korset og farskjærligheten, sier hun.

Halvannet år i Salem

Det var etter at Solveig hadde avbrutt teologistudiet i Stavanger, at hun og ektemannen Toralf bestemte seg for å flytte til Trondheim. Solveig medgir at hun ikke var udelt begeistret da Toralf ville til NTNU, men de opplevde at Gud kalte dem hit. Og de synes at de har fått bekreftet kallet, ikke minst når begge etter hvert har blitt en del av IMPULS-bandet.

– Det tok litt tid, men nå er Salem mitt naturlige menighetshjem i Trondheim. Det minner meg om IMI-kirken i Stavanger. Samme tydelige lutherske teologi, samtidig som det er bredt rom til å engasjere seg på sin måte. Kanskje var det en nærere relasjon mellom de ulike generasjonene i IMI-kirken, der har vi ennå noe å jobbe med i Salem, sier Solveig.

Plass til flere

Hun håper at G19 kan være en av byggesteinene for å skape tettere «familiebånd» i Salem menighet. Foreløpig har det vært 30-50 deltagere på den nye gudstjenesten søndag kveld. Solveig og de andre entusiastene ønsker ikke å fokusere på antallet, men samtidig er det ingen grunn til å legge skjul på at det er plass til flere på G19.

– Annenhver søndag kl. 19.00. Det er et godt tips til alle. Vi kommer til å fortsette å gjøre det kjent, først og fremst på Facebook. Det er bare å følge med – og dukke opp, sier entusiasten fra Jæren.