Lastebilsjåføren som deler ut nattverd

Det var rett etter en av søndagsgudstjenestene i 2018 at spørsmålet kom: Kunne Anders tenke seg å være med å dele ut nattverd?

For BRING-sjåføren fra Sandmoen ble dette veien inn i en meningsfull tjeneste.

Håndlanger for Gud

– Det har vært veldig spesielt og særdeles givende. Tenk å få muligheten til å være en «håndlanger for Gud»! I ettertid har jeg tenkt at det er rart at jeg ikke har gjort dette før, jeg har mange ganger kjent på en lyst til det. Men veien til denne tjenesten har ikke vært åpen for meg tidligere, sier Anders Maudal.

Det er bare et knapt år siden han begynte å gå fast i Salem. Han vokste opp i Trondheim frikirke, og beskriver en god barne- og ungdomstid i den menigheten – noe som ble en viktig kontrast til krevende utfordringer i familien.

Tøffe erfaringer

– Som barn erfarte jeg nok ting som unger ikke skal behøve å oppleve. Jeg fikk sår som jeg tok med meg inn i voksenlivet. Men jeg har kjent gjennom hele livet at Gud har fulgt meg, og etter hvert har han reparert meg trinn for trinn. Jeg har opplevd mirakler i eget liv, og jeg har funnet stor styrke i bibelverset fra Salmenes bok 32,8, der Gud lover at han skal vise meg veien.

– I Salem synes jeg det er flott å se barn og unge som helt tydelig trives og har det godt. Med de tøffe erfaringene jeg selv gjorde som barn og ungdom, kjenner jeg på en spesiell omtanke for de som i dag er unge i menigheten, sier Anders Maudal.

Kjenner Guds nærvær

For noen år siden oppsto konflikter i hans forrige kirke, det førte 47-åringen ut på ny «menighetsjakt». Han husket Salem fra ungdomstiden, og han hadde allerede gode venner der. Derfor ble menigheten i Prinsens gate et naturlig valg.

– Det har vært fantastisk å møte gudstjenesten og menneskene i Salem. Jeg bruker gjerne hjertet mitt som temperaturmåler, og her er det lett å kjenne et sterkt gudsnærvær. Jeg får noe hver gang jeg er i Salem.

– Selvsagt kan det være utfordrende å komme til en ny menighet som enslig voksen, og det er ikke nødvendigvis enkelt å starte på nytt. For meg har testspørsmålene vært om jeg finner forkynnelse som er god og om gudstjenesten rommer folk i alle generasjoner. Det har slått til i Salem, sier lastebilsjåføren fra Sandmoen.