– Over all forventning!

heidi– Jeg søkte på lederskolen fordi jeg hadde hørt mye bra om den, jeg ønsket å vokse mer med Gud og jeg syns det er skikkelig dritkult å lære mer om Bibelen, ledelse og Gud! Jeg hadde skikkelig lyst, forteller Heidi Elisabeth Sando.

Hun er en del av lederteamet i studentarbeidet og en av de 17 deltakerne som dette året har gått på lederskole i Salem. Hver tredje lørdag har klassen møttes på Comfort Hotel Park med mål om å bli enda bedre ledere både i og utenfor menigheten.

Over all forventning
– Lederskolen har vært over all forventning, fortsetter Heidi. – Jeg trodde det kom til å bli interessant, men hver (!) lørdag har det være superspennende å høre på, veldig variert, og med kvalitet. I tillegg hadde jeg ikke tenkt så mye over bibellesingen før vi startet, men den har jo absolutt tvunget meg til å bruke tid med Gud og Bibelen, så det er ikke bare bra på lørdager, det er bra hver dag.

I starten av skoleåret ble nemlig deltakerne utfordret på å lese hele Bibelen sammen i løpet av ett år.

Bibelen på ett år
– Det høres litt ille ut å lese Bibelen på et år, men også ganske tøft å kunne si at du har gjort det, smiler Heidi. – Barbro har hatt litt undervisning for oss om bøkene vi skal lese før neste lederskolesamling, og det har vært veldig hjelsomt for å få interesse for bøkene.

Barbro Dragsjø, Tove Årseth Larsen og Andreas Kopperstad har vært ledere for årets kull på lederskolen. De har fulgt klassen gjennom hele året og har undervist om noen av de 18 temaene som deltakerne har vært gjennom. I tillegg bidrar ressurspersoner i og utenfor menigheten.

kristofferHøyt nivå på undervisning
En annen som har gått lederskolen dette året er Kristoffer Moen. Han er ungdomsleder i Solid og forteller om hvordan en typisk undervisningssamling på lederskolen ser ut.

– Lederskolen starter med en forrykende god frokost på Comfort Hotel Park der vi får snakket godt med hverandre. Etter frokost samles vi til bibel-gjennomgang og undervisning med inspirernde mennesker som snakker om temaer de er spesielt brennende for. Man merker at det er høyt nivå på undervisning om alt fra disippelgjøring til temaer som angår ledelse. Dagen avsluttes som oftest med gruppesamling hvor vi diskuterer og ber om temaet som er blitt undervist i.

Kristoffer forteller at lederskolen ikke bare har bidratt til å utvikle seg selv som leder.

Lære mer om Guds ord
– Jeg vil si at lederskolen har hjulpet meg til å prioritere Gud i en hektisk hverdag. Grunnen til at jeg søkte var at jeg ville lære mer om Guds ord og styrke min relasjon til Gud, utdyper han.

Les mer om Salem lederskole.