Vil være med å bygge

Torstein Leine Pedersen

Lofotværingen Torstein Leine Pedersen (23) gliser godt over sitt eget ordspill der han sitter i «Café Hangaren» på Gløshaugen. Men for hans del er det noe sant i dette også: De siste årene har han hatt en tydelig finger med i arbeidet med å bygge menighet og studentarbeid i Salem. Han står i spissen for Salem-studentenes utadrettede virksomhet og sitter i ledergruppa for lørdagsgudstjenestene.

Har lært mye

– Jeg har lært utrolig mye av å være en del av menighetsarbeidet i Salem. Men først og fremst er det fantastisk å møte 400 ungdommer til gudstjeneste hver lørdag kveld. Så mye fine folk på en plass. Der og da er man veldig lite alene som kristen i Trondheim, sier NTNU-studenten.

Det er drøyt tre år siden Torstein kom flyttende til Trondheim og et studentkollektiv i Klæbuveien. Etter å ha dratt fra Lofoten i 2014, hadde han tilbragt ett år på Hedmarktoppen folkehøgskole, hvor han hadde bestemt seg for å satse på kristentroen. Nå var han på jakt etter et kristent studentfellesskap, og han hengte seg på gjengen av skolekompiser ned til Salem i Prinsens gate.

Kjentfolk overalt

– Jeg fikk jo litt gratis sosialt i starten, i og med at vi var flere fra folkehøgskolen som etablerte oss i Salem samtidig. Men etter hvert har jeg møtt så mange nye. Når jeg kommer inn døra en lørdagskveld ser jeg kjentfolk overalt. Etter møtene, henger jeg gjerne i gangene til rundt midtnatt, forteller han.

Som leder for lørdagsgudstjenestenes «Utsendt-sektor» har han blant annet ansvar for å koordinere Alpha-kurs, tolkegruppa, vaffelsteking på Nordre og Salem-stands på Gløshaugen.  

– I utgangspunktet tenkte jeg at det kan bli i skumleste laget å skulle gå ut med evangeliet. Men tilbakemeldingene vi får når vi treffer andre i byen, er nesten udelt positive. Mange gir oss «kred» – de synes vi er ålreite folk med gode verdier. Det har vært virkelig givende å delta, forteller Torstein.

Fant kjæresten

Menighetslivet i Salem deler lofotværingen med kjæresten Maria fra Sunnmøre, hun som er grunnen til den ferske forlovelsesringen på fingeren. Om ikke lenge skal de to gifte seg. Ennå vet de ikke hvor de havner når studiene er over.

– Uansett tar jeg med meg masse fra tiden i Salem. Her har jeg funnet verktøy for å være med å bygge menighet andre steder. Og her har jeg fått venner og nettverk for livet, sier lofotværingen.

Før han iler tilbake til lesesalen på Gløshaugen. Salem-student eller ikke; eksamen før jul slipper ingen unna….